Dosažení titulu EFP (European Financial Planner)

Cesta k získání titulu European Financial Planner, certifikátu EFP. V současné době vlastní certifikát pouze EFP 29 poradců v celé ČR, nyní patříme mezi ně.

Vážení klienti a obchodní partneři,

S hrdostí bychom Vám rádi oznámili, že majitel společnosti Sušánka & partneři s.r.o. dosáhl minulý týden nejvyššího možného vzdělání ve finančním plánováním pro evropské finanční profesionály a stal se držitelem certifikátu EFP (European Financial Planner / Evropský Finanční Plánovač).

Cestu k získání certifikátu EFP jsem započal na konci roku 2017 přípravným kurzem. Po dobu šesti měsíců jsem se aktivně připravoval s nejlepšími finančními profesionály na investice, daně, pojištění, právo, podnikové finance a finanční plánování. Právě témata finančního plánovaní pro majitele firem a firemní finance mě velmi obohatila a přivedla mě na myšlenku je s klienty řešit.

V současné době vlastní certifikát EFP 29 poradců v celé ČR, což ukazuje na náročnost jeho získání. Celkem 323 poradců v ČR je držitelem certifikátu EFA (Europen Financial Advisor).

Získání certifikátu EFP bylo mým cílem pro tento rok a jsem moc rád, že se to podařilo. Věřím, že nově získané znalosti posunou naši poradenskou praxi o úroveň výše. Má cesta však tímto nekončí. Pro udržení certifikátu je nezbytné se každoročně vzdělávat a udržovat své vědomosti na nejvyšší možné úrovni. Je potřeba každý rok obdržet 25 kreditů za vzdělávání formou seminářů, publikační činnosti či účasti na mezinárodních a českých vzdělávacích konferencích.

Nově získané vědomosti jsme ihned uvedli do praxe a i díky tomu jsme letos dokázali přivítat nové klienty. Ve druhé polovině roku jsme upravili naše současná investiční portfolia a snížili tak jejich nákladovost. Aktuálně využíváme tři portfolia od konzervativního investora (permanentního portfolia), přes vyváženého investora (Nobelova nadace) až po dynamického investora (strategie Warenna Buffeta), která upravujeme podle možností investování pro české investory.

Právě o našich portfoliích a možnostech, jak přistupovat k investování, jsem napsal e-knihu Principy moudrého investora, kterou si v případě zájmu můžete od nás zakoupit za cenu 290,- Kč + DPH. Kniha je určena všem lidem, kteří se zajímají o investice a investování. Dozvíte se v ní, jak správně sestavit investiční strategii pro budovaní pasivního příjmu a mnoho dalších užitečných informací.

Pokud jste majitel menší a střední společnosti a chtěl byste si s námi domluvit konzultaci ohledně vašich firemních či osobních financí, neváhejte se na nás obrátit telefonicky či  si s námi přes odkaz níže domluvte termín  konzultace.

Pavel Černík
analytik

Chcete dostávat každý týden novinky ze světa investic, ekonomiky a kapitálových trhů?
Přihlaste s k našemu odběru.

E-book

Chcete vědět, jak správně a efektivně investovat vaše peníze a stát se finančně nezávislým? Naučím vás to v našem e-booku.

Členská sekce

Chcete přístup do privátní sekce pro investory? Staňte se členy našeho členského portálu a získejte přístup k exkluzivnímu obsahu, webinářům, analýzám a vzdělání.

WordPress Lightbox

Novinka!

Inspirujte se naší knihou, která Vám otevře témata, které jste nevěděli, že vůbec existují.

Stáhnout analýzu dluhopisů

Online konzultace ZDARMA

Pro dokončení objednávky prosím pokračujte vybráním datumu a času.