Přeskočit na obsah

Lukáš Krchňák

Relationship manager a investiční poradce


Zkušenosti v oboru

2023–současnost
Sušánka & partneři, relationship manager a investiční poradce

2019–2023
Investiční a finanční poradce pro soukromou společnost

Lukáš Krchňák

Vzdělání a certifikace

Osvědčení z přípravného kurzu na titul EFA, získáno v roce 2023.


Jak přemýšlím a pracuji?

Vždy jsem se držel životní i pracovní hodnoty, která jasně říká, že „s poctivostí nejdál dojdeš“. Proto ke všem klientům přistupuji maximálně otevřeně a transparentně. Jsem hrdý na to, jakým způsobem děláme svou práci, a vím, že se ani po třiceti letech nebudu muset bát podívat klientům do očí. Vím, že jsme pro ně vždy udělali maximum možného.

Při práci si zakládám na individuálním přístupu a stejně tak pracuji se strategiemi. Každý klient je jiný, proto nelze určit jednotné směřování, podle kterého se lze pokaždé řídit. Pokud má však klient k investování vyšší desítky či stovky milionů korun, otevírají se mu dveře mimo běžně dostupný sektor akciového trhu. Právě pomyslné dveře do oblasti private equity, která je velmi zajímavým investičním prostředím, jsou jednou z osvědčených strategií v segmentu, který zastřešuji. Nesmím však zapomenout ani na oblast venture capital, která je mi osobně velmi blízká díky tomu, že máme početnou skupinu klientů ze startupového prostředí.

Lukáš Krchňák

Příběh Lukáše Krchňáka

Původně jsem studoval finance na Univerzitě obrany v Brně. Během studia jsem dostal nápad na první podnikatelský projekt. Ten se mi podařilo rozběhnout a také se našel společník, se kterým jsem ještě několik let v podnikání pokračoval. Bohužel ne všechny příběhy podnikatelů a firemních partnerů končí dobře.

Po této zkušenosti jsem se vrátil k tomu, čemu jsem se vždy chtěl věnovat – k financím. Začínal jsem v MLM firmě, kde jsem si velmi rychle ověřil, že takové hodnoty nechci nikdy zastávat. V principu se vše točilo hlavně kolem pojištění, což byly produkty, které mě příliš nenaplňovaly. Chtěl jsem se věnovat investicím, ale to samozřejmě bez bonitní klientely nejde. Proto jsem se začal věnovat hypoteční problematice a přes developerské firmy a realitní makléře jsem se dostal k tomuto typu klientů. V té době jsem začal sledovat i Jana Sušánku a další společnosti. Začal jsem se více zajímat o problematiku placeného investičního poradenství a o možnosti, jak v této oblasti navázat na svou dosavadní činnost.

V čem mě investiční poradenství zaujalo? Tento způsob práce je maximálně férový vůči klientům a lehce jsem se s ním proto ztotožnil. Ze všech firem se mi však nejvíce líbil přístup Honzy a Pavla. Dal jsem si cíl dostat se na částku 80 až 100 milionů korun ve svém mandátu a poté oslovit Honzu ohledně možné spolupráce. Během mého přípravného kurzu EFA zveřejnil Honza na LinkedInu příspěvek, že do firmy hledá nového kolegu. A ačkoliv jsem si původně příliš nevěřil s postupem do dalších kol, poslední věta jeho příspěvku mi dodala odvahu: „Lidé u nás mají často tendenci podceňovat se.” Rozhodl jsem se tedy napsat a zkusit své štěstí. Po pár výběrových kolech jsem dostal nabídku ke spolupráci a jsem velmi hrdý, že mohu být členem týmu Sušánka & partneři.


Ve volném čase

Mezi mé koníčky patří běh, plavání, posilovna a turistika. Našel jsem se obecně v cestování a poznávání nových kultur. Vždy se snažím jednu návštěvu v zahraničí spojit i s koncertem mého oblíbeného hudebního interpreta Ludovica Einaudiho.


S kým jsem již spolupracoval?

Naši investoři jsou lidé, kteří se vypracovali na špičku ve svém oboru. Patří k nim podnikatelé, manažeři či odborníci z oblasti IT, a to i na mezinárodní úrovni. Jejich úspěch se odvíjí od majetku, který dosahuje hodnoty desítek či stovek milionů korun. Jsou si velmi dobře vědomi výzvy, kterou představuje péče o takové jmění, a proto hledají spolehlivého partnera, který by jim pomohl ochránit bohatství před nečekanými riziky a zároveň ho dál zhodnocoval. Profesionální tým Sušánka & partneři je partnerem, který rozumí potřebám těchto lidí a nabízí investiční strategie s cílem zajištění nekonečného příjmu z dividend a cash flow z investic.

Naše služby nekončí pouhým zhodnocením kapitálu. Připravujeme majetek pro neustálý růst a přenos na další generace tak, aby rodinné dědictví bylo ochráněno a přitom stále zhodnocováno po mnoho následujících let.

Jak navázat spolupráci - image

Jak mohu pomoci?

S některými z vás se potkáme na začátku naší spolupráce a na výročních schůzkách.