Přeskočit na obsah

Ing. Daniel Grepl

Investiční poradce a relationship manager


Zkušenosti v oboru

2024–současnost
Sušánka & partneři, investiční poradce a relationship manager

2022–2023
Privátní bankéř v Trinity Bank

2021–2022
Privátní bankéř v Sberbank CZ

2020–2021
Asistent v oddělení znalectví a oceňování v TPA Valuation & Advisory

Ing. Daniel Grepl

Vzdělání a certifikace

Vysoká škola ekonomická, studijní obor Podniková ekonomika a management, bakalářský titul získán v roce 2019.

Vysoká škola ekonomická, studijní obor Finance a oceňování podniku, vedlejší specializace Peněžní ekonomie a bankovnictví, inženýrský titul získán v roce 2021.


Jak přemýšlím a pracuji?

Důvěra postavená na pevných základech transparentnosti, expertizy a lidského přístupu je pro mě nejen v byznyse, ale i v životě naprosto klíčová. Má-li spolupráce fungovat dlouhodobě a úspěšně, je nutné, aby byly zájmy zúčastněných stran v souladu a aby zúčastněné strany seděly na stejné straně stolu.

Při plánování a správě majetku vycházíme z praxe získané v zemích s nejdelší zkušeností a nejvyšší kvalitou poskytovaných investičních služeb – ve Švýcarsku, Velké Británii a USA. Inspirace z tohoto prostředí stála za zrodem modelu čtyřúrovňového rizikového portfolia, který využíváme při spolupráci s klienty. Díky tomuto modelu jsme schopni dát majetku bez ohledu na jeho velikost potřebnou strukturu a řád. Model slouží k tomu, abychom na základě dlouhodobých cílů klientů byli schopni vymezit tři základní části majetku. První slouží primárně pro trvalé zachování majetku a zaopatření rodiny. Druhá generuje nové peněžní toky s možností další reinvestice. Třetí je vhodná pro investiční strategie kombinující private equity, případně venture capital s potenciálem nadstandardních výnosů a odpovídajícím rizikem.

V rámci této pečlivě sestavené a průběžně monitorované struktury velmi důsledně pracujeme s rozložením rizika převážně z pohledu:

✺ odlišných legislativních prostředí
✺ ekonomických celků
✺ měn
✺ jednotlivých sektorů
✺ typů investičních aktiv
✺ likvidity

Vhodně nastavená strategie přináší klientům přehledné schéma systematického rozložení jejich majetku s ohledem na účel, který mají jeho jednotlivé složky plnit, a očekávaný vývoj v různých ekonomických scénářích. Přináší klientům klid.

Ing. Daniel Grepl


Příběh Daniela Grepla

O finance jsem se začal zajímat již na gymnáziu. Moje další kroky proto směřovaly na Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde jsem na Fakultě financí a účetnictví dokončil magisterské vzdělání. Odnesl jsem si odtud také cenné zkušenosti ze zahraničních studijních pobytů. Při škole jsem pracoval v týmu oceňování nemovitostí ve znalecké kanceláři TPA. Po ukončení studia jsem se přesunul do privátního bankovnictví ve Sberbank CZ a následně do privátního bankovnictví v Trinity Bank. Cenné zkušenosti z těchto institucí a kontinuální vzdělávání jsou důvodem, proč jsem se nakonec dostal do společnosti Sušánka & partneři, která funguje ve schématu honorovaného poradenství.

Zatímco model honorovaného investičního poradenství je na Západě převládající, v České republice je zatím spíš v počátcích. Tento model považuji za nejvíce transparentní a férový, neboť společně s klienty sedíme na stejné straně stolu a víme, že prezentovaná řešení jsou zpracovaná nezávisle. Naši klienti si to uvědomují a váží si toho. To mě na mé práci nejvíce motivuje.


Ve volném čase

Mám rád kolektivní i individuální sporty. Díky sportem nabitému dětství jsem si vyzkoušel jiu-jitsu, kolovou, vodní pólo, nohejbal a nakonec jsem skončil u fotbalu. Pohyb, ať už na souši, nebo ve vodě, je pevnou součástí mého života a velmi dobře mi pomáhá i v profesním životě. Často také pobývám na horách. Od 14 let jezdím jako vedoucí na dětské tábory, kde se mimo jiné snažíme ukázat dětem, že zábava existuje i jinde než u počítačových a mobilních obrazovek.


S kým jsem již spolupracoval?

Naši investoři jsou lidé, kteří se vypracovali na špičku ve svém oboru. Patří k nim podnikatelé, manažeři či odborníci z oblasti IT, a to i na mezinárodní úrovni. Jejich úspěch se odvíjí od majetku, který dosahuje hodnoty desítek či stovek milionů korun. Jsou si velmi dobře vědomi výzvy, kterou představuje péče o takové jmění, a proto hledají spolehlivého partnera, který by jim pomohl ochránit bohatství před nečekanými riziky a zároveň ho dál zhodnocoval. Profesionální tým Sušánka & partneři je partnerem, který rozumí potřebám těchto lidí a nabízí investiční strategie s cílem zajištění nekonečného příjmu z dividend a cash flow z investic.

Naše služby nekončí pouhým zhodnocením kapitálu. Připravujeme majetek pro neustálý růst a přenos na další generace tak, aby rodinné dědictví bylo ochráněno a přitom stále zhodnocováno po mnoho následujících let.

Jak navázat spolupráci - image

Jak mohu pomoci?

Pro naše investory zpracovávám investiční plány a investiční strategie. Tvořím analýzy a odborné články. Připravuji kvartální reporty a webináře.


Kontakt a sociální sítě